Written by

Kako da personalizujete početni ekran vašeg telefona

kako? lako!| Views: 427

Android je sjajan izbor za sve one kojima je važno da svoj uređaj prilagod sebi, a ne da prate zadate šablone od strane brenda kakav je slučaj kod Apple-a. Google je open source softver koji daje dovoljno prostora programerima da si prilagode OS iskustvo.  Pored toga možete prilagoditi i početni ekran svakog Android uređaja, evo i kako.

Postoji nekoliko veoma očitih i jednostavnih promjena koje možete napraviti, a da ne zahtjevaju skidanje neke nove aplikacije. Naravno, prvo možete promijeniti fotografiju zaključanog i početnog ekrana. Možete koristiti postojeće, a možete i skinuti neke nove.

Kako promijeniti pozadinu telefona

Dodirnite neko prazno mjesto na telefonu i držite, zatim kliknite na Wallpapers koje će se pojaviti na dnu ekrana, zatim odaberite neki od postojećih i kliknite na Set wallpaper. Odaberite da li želite fotografiju kao pozadinu, na zaključanom ekranu ili oboje. 

Druga stvar koju možete urediti da sredite početni ekran jeste da izbrišete ili sakrijete aplikacije koje inače ne koristite, a kako to da uradite otkrijte OVDJE.

Možete ih organizovati tako što ćete ih grupisati, kliknite na aplikaciju i držite pa je prevucite do aplikacije sa kojom želite da je grupišete i spustite je na nju i napraviće se novi folder koga možete preimenovati.

Pored svega navedenog možete aktivirati i novi launcher, a neki koje bi trebalo da uzmete u obzir su:

  • Nova Launcher
  • Action Launcher
  • Evie Launcher
  • Apex Launcher
  • Hola Launcher

Probajte nekoliko prije nego što se odlučite samo za jedan.