Written by

Kako da poboljšate GPS signal na vašem telefonu

kako? lako!| Views: 68

gps

GPS senzori vašem mobilnom telefonu dopuštajuda koristi aplikacije za navigaciju popt Google Maps i na pravi način taguju vašu lokaciju putem njih. Dobar signal je najvažniji kad je u pitanju navigacija i zato vam donosimo nekoliko savjeta kako da unaprijedite svoj GPS signal.

Da biste dobili najbolji mogući signal potrebno je da žrtvujete malo više baterije nego inače i zato ako znate da ćete koristiti GPS ponesite eksternu bateriju.

Odaberite Settings (podešavanja) i kliknite na Location (lokacija) samo da potvrdite da je ova opcija aktivna. Prva kategorija po Location trebalo bi da bude Mode, kliknite na nju i provjerite da je podešeno ba High accuracy. Ova opcija koristi kako GPS tako i wi-fi signal za procjenu vaše lokacije. Kao što smo već na početku napomenuli ovo podrazumijeva veću potrošnju baterije, ali zato daje i najpreciznije moguće podatke.

Jedan od glavnih problema sa kojim se susrećemo kad prelazimo sa jedne na drugu aplikaciju jeste da se zbog čuvanja baterije GPS gasi sam od sebe. Da biste bili sigurni da će GPS stalno biti aktivan morate instalirati GPS aplikaciju, a preporučujemo Connested GPS. Ovo je prilično jednostavna aplikacija koja zaista radi posao.