Written by

Kako da poboljšate wi-fi signal na telefonu

kako? lako!| Views: 213

logo

Ako ste primjetili da se zbog konekcije na wi-fi vaša baterija puno brže prazni nego inače ili uprkos tome što piše da ste konektovani na bežični internet ne možete otvoriti niti jednu palikaciju onda vam treba pomoć.

Jedna od opcija koja će vam biti od oristi jeste wi-fi analyzer aplikacija koja ima tri veoma korisne funkcije. Na prvom mjestu obezbjeđuje najbolji kanal koji vam je potreban za održavanje dobre konekcije. Drugo, analizira koja mreža u blizini ima najstabilniji signal i na tu se povezuje. I posljednje, obezbjeđuje lagan pristup mrežnim podacima poput IP adrese i ostalih.

Razlog zog kojega vam je konekcija slaba može biti i taj što vam telefon blokira signal posebno ako u sebi sadrži metal koji se u modernim telefonima koristi da bi uređaj bio izdržljiviji. Da biste provjerili da li vaš telefon blokira wi-fi signal napravite Ookla test brzine.

Još jedan sasvim jednostavan trik koji vam može pomoći jeste da ruter u vašem domu postavite na pravo mjesto. On je često postavljen pored telefonske linije, ali to nikako nije idealno i ako možete obavezno ga premjestite negdje.