Written by

Kako da podesite skrivene opcije u Windowsu 10

kako? lako!| Views: 333

tviker 4.0

Mnogi korisnici najpopularnijeg operativnog sistema na svijetu za računare znaju da Windows u sebi krije brojne opcije za podešavanje. Kako najnoviji Windows 10 neke stvari sakriva još više u odnosu na ranije verzije, korišćenje programa za podešavanje ovih opcija je potrebnije nego ikad.

Softver Ultimate Windows Tweaker (UWT) je besplatan program iz ove kategorije, koji će vam pomoći da dođete do skrivenih opcija za podešavanje. Ultimate Windows Tweaker 4 sadrži preko 200 različitih opcija koje se mogu primijeniti na računaru, a razvijen je od strane Paras Sidhua specijalno za Windows 10 i TheWindowsClub.com Opcije su podijeljene u nekoliko glavnih grupa, pa tako dio za prilagođavanje sistema sadrži dalje ekrane za promjenu ikona u taskbar‑u, podešavanje rada File Explorer‑a i generalnih opcija Windows 10 okruženja. Posebno su grupisane srodne opcije za podešavanje korisničkih naloga, podešavanja koja utiču na performanse sistema, prilagođavanje sigurnosti i privatnosti, Internet kao i druge sakrivene opcije.

Ipak, većina ovih opcija nisu potpuno sakrivene od korisnika, pošto se mogu promijeniti u podešavanjima Control Panel-a. Prednost ovog programa je što olakšava prilagođavanje okruženja time što su sve opcije na jednom mjestu, te ih je moguće lako promijeniti. Softver dodatno omogućava da se potpuno isključi provjera i instaliranje Windows sistemskih dopuna.

Ultimate Windows Tweaker je, kako smo naglasili na početku, potpuno besplatan i ukoliko želite da vaš operativni sistem bude vizualno privlačniji, stabilniji i brži svakako vam preporučujemo da ga instalirate.

To možete uraditi na adresi www.thewindowsclub.com, a sve što je potrebno da ga „skinete“ u vidu ZIP arhive, raspakujete i pokrenete. Program teži manje od 1 MB,  a čak ukoliko na vašem računaru još uvijek niste instalirali Windows 10, možete ga pruzeti i u verzijii  za starije verzije Microsoft operativnih sistema (Windows 8 i 8.1, Windows 7 i Vista).