Written by

Kako da prebacite video snimke na iPad?

kako? lako!| Views: 272

ipad

Pred vama je dugo putovanje autobusom i odlučili ste da prekratite vrijeme gledajući neki film ili seriju na svom iPad-u. Ne bi bilo loše da dan prije polaska na put prebacite sve snimke sa računara na svoj iOS uređaj. Ne znate kako? U narednim redovima dobićete odgovor na to pitanje.

Ako sinhronizujete filmove ili serije sačuvane u iTunes biblioteci oni će se pojaviti kao “Native videos” na vašem iPad-u. No, moći ćete ih gledati samo ako je video u odgovarajućem formatu. Nemojte zaboraviti da svoj iPad možete da sinhronizujete samo sa jednog računara. Rješenje ovog problema su aplikacije koje mogu da zamijene iTunes i dozvole vam kopiranje video snimaka i sa drugih uređaja.

U App Store-u ćete pronaći aplikacije koje će vam prebaciti film ili seriju, a neke od njih neće tražiti ni da prvo konvertujete datoteku. Jedna od njih je PlayerXtreme Media Player pomoću kojeg ćete sve snimke moći da prebacite preko WiFi konekcije, no za bolje rezultate ipak koristite USB kabl.

Bez obzira na to koju aplikaciju izaberete, princip prebacivanja snimaka na iPad je isti. Povežite iPad sa računarom na kojem imate najnoviju verziju iTunes-a. Kliknite na ikonicu iPad-a, zatim na “Aplikacije” u meniju na lijevoj strani ekrana. Izaberite sekciju “Podjela datoteka” i u njoj kliknite na odgovarajuću video aplikaciju. Na desnoj strani ekrana će vam se pojaviti lista fajlova koja će biti prazna zato što još niste kopirali snimke. Pritisnite dugme “Dodajte datoteku” i označite video snimak koji želite da prebacite na iPad. Kliknite opciju “Otvorite” i nemojte zaboraviti da izaberete titlove. I to je to!