Written by

Kako da prilagodite Home dugme na vašem Androidu

kako? lako!| Views: 1071

home

Najbolja stvar kod operativnog sistema Android jeste što je jako prilagodljiv i možete ga mijenjati u skladu sa svojim afinitetima i onim za šta najčešće koristite mobilni telefon. Danas vam otkrivamo kako da podesite Home dugme.

Samsung, baš kao i mnogi drugi proizvođači mobilnih telefona, odustaje od Home dugmeta jer sve veći displeji zauzimaju sve više prostora pa se Home dugme nalazi na samom displeju. Samsung Galaxy S8, s druge strane je prvi model koji će u potpunosti ugasiti Home dugme. Bez obzira ne sve postoje ljudi koji su veliki obožavaoci Home dugmeta, a mi ćemo vam pomoći da naučite kako da izvučete maksimum iz onoga što imate.

Ovo podešavanje trebalo bi da funkcioniše na većini telefona koji imaju fizičko Home dugme, a koje vas obično dovodi do prečice kamere.

Kako da promijenite namjenu Home dugmeta

  • Kad pokrenete Mapper dugme prvo će vam se otvoriti opcija da ovlastite aplikaciju u svojim postavkama. Nakon autorizacije biće vam omogućeno da reprogramirate fizičko Home dugme, kao i dugmad za pojačavanje tonova.
  • Za početak stisnite Home dugme da bi vam se prikazao meni i sve opcije koje možete upotrijebiti kao prilagođavanje. Odaberite Double Tap.
  • Nakon toga odaberite šta god želite mapirati tako što ćete dva puta dodirnuti tu opciju.
  • Potom će vam se pojaviti lista aplikacija, a vi odaberite Play Store, na primjer, i to je to. Dvostruko dodirivanje na Home dugme će vas odvesti direktno na Play Store.