Google Meet

Written by

Kako da promijenite virtuelnu pozadinu na Google Meet-u?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 217

Google Meet i slične aplikacije postale su, potpuno neplanirano, dio naše svakodnevice. Još uvijek nismo u potpunosti sigurni da li nam je zbog toga drago, ili nam učestala upotreba tehnologije u komunikaciji već pomalo smeta, ali dobra vijest je da kompanije ubrzano rade na tome da nam virtuelne sastanke učine što ugodnijim.

Kako bi poslovni svijet nastavio nesmetano da funkcioniše, prinuđeni smo da sa kolegama, šefovima, saradnicima i klijentima razgovaramo putem video-poziva, i to veoma često iz našeg doma. I nije uvijek prijatno kada svi naši saradnici mogu da zavire u prostorije koje nam inače služe kao sigurno mjesto, gdje volimo da se povučemo i odmorimo od vanjskog svijeta.

Zato je Google krajem oktobra najavio da će Google Meet uskoro korisnicima pružiti mogućnost učitavanja prilagođenih pozadina. Ova funkcija, koju je popularizovao Zoom, razigran je način da začinite inače dosadan konferencijski poziv i sačuvate privatnost.

  1. Pronađite sastanak kojem se želite pridružiti i kliknite „Pridružite se usluzi Google Meet“.
  2. Google Meet će vas pitati jeste li spremni da se priključite, ali prije nego što to učinite, odaberite ikonicu u donjem desnom uglu.
  3. Iz mnoštva ponuđenih pozadina odaberite onu koju želite, ili dodajte neku svoju pritiskom na opciju „+“.
  4. Sada možete da se priključite razgovoru u potpuno novom ruhu.