kako pronaći ukraden telefon

Written by

Kako da pronađete ukraden ili izgubljen telefon? Ništa lakše!

kako? lako!| Views: 1588

kako pronaći ukraden telefon

Ne možete da nađete vaš telefon? Negdje ste ga zaboravili, zagubili ili ga je možda neko ukrao? Postoji jednostavan način da otkrijete gdje se nalazi, samo vam je potreban Plan B.

Upravo ovo je naziv aplikacije koju možete naći na Google Play, a zatim kliknite na “Install”. Ukoliko imate više Android uređaja povezanih Google Play profilom, odaberite prvo onaj koji ste izgubili. Ukoliko je na vašem uređaju uključen mobilni internet ili WiFi, Google Play će instalirati aplikaciju Plan B.

Odmah nakon instalacije, Plan B će pomoću GPS-a ili lokacije preko mobilne mreže, locirati vaš telefon i poslati vam tačnu lokaciju na Gmail adresu koja je povezana sa uređajem. Takođe, nakon desetak minuta, sa nekog drugog broja možete uputite SMS sa sadržajem “Locate” na vaš izgubljeni broj, a Plan B će vam ponovo poslati lokaciju vašeg telefona.

Zavisno oddd modela, Plan B može čak uključiti GPS, ukoliko je bio ugašen. Nakon prvog pokretanja, Plan B će pratiti lokaciju 10 minuta, a nakon toga, pošaljite SMS, i Plan B će ponovo pratiti telefon 10 minuta. Razlog za ovo je veoma jednostavan. Naime, trajno praćenje uz GPS bi relativno brzo ispraznilo vašu bateriju.

Uz malo sreće, vrlo lako ćete pronaći vaš Android.