Written by

Kako da puštate YouTube snimke i kad vam je ekran zaključan

kako? lako!| Views: 172

youtube-2

YouTube video snimci (posebno kada je muzika u pitanju) se ne slažu baš najbolje sa ugašenim ekranom vašeg telefona. Čim se ekran isključi, YouTube automatski zaustavlja ono što gledate ili slušate, tako da ne možete ništa slušati dok se bavite drugim stvarima. Podešavanja za rješavanje ovog problema nema u podrazumijevanoj YouTube aplikaciji, jer bi YouTube radije da držite oči prikovane na njihovom oglasnom prostoru, ali ipak postoji nekoliko načina za reprodukovanje YouTube video snimaka sa isključenim ekranom. Ovo su dva najbolja.

Koristite web browser

Da YouTube sadržaj ostane aktivan i nakon što ugasite ekran, dovoljno je da koristite Firefox ili Chrome. Ova metoda bi trebala da funkcioniše na svim uređajima.

Dovoljno je da odete na YouTube preko jednog od njih, odaberete “Settings” (tri tačkice) u gornjem desnom vrhu stranice i označite opciju “Request desktop site”. Nakon što ovo uradite, pokrenite video i on će nastaviti da se vrti i nakon što zaključate telefon.

Pretplata na YouTube Red

Jedna od glavnih prodajnih tačaka pretplate na YouTube Red jeste to što omogućava pristup sadržaju offline dok se sadržaj vrti u pozadini. Za mjesečnu naknadu od 9,99 dolara, dobićete pristup ovim funkcijama, kao i iskustvo bez YouTube oglasa.

Kada se pretplatite, idite na “Settings” u svojoj YouTube aplikaciji (tri tačke), zatim “Background & Offline” i provjerite da li je reprodukcija postavljena na “Always on”. I to je sve.