Kako da rad od kuće bude produktivan?

Written by

Kako da rad od kuće bude produktivan?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 114

Pojedini su navikli da rade u kuće i u potpunosti se tome prilagodili, ali vjerovatno se i oni, s vremena na vrijeme, pitaju kako da taj rad bude produktivan, odnosno produktivniji.

Odgovor ima Laura Mae Martin, stručnjakinja za produktivnost kompanije Google, koja nudi tri najvažnija savjeta te vrste.

Planiranje unaprijed

I to tako što ćete naveče isplanirati šta treba da obavite tokom sutrašnjeg dana. Laura je, konkretno, za zaposlene u svojoj kompaniji, napravila radni list sa poljima za zadatke, obaveze i rokove, kako bi se lakše organizovali. Ti listovi sadrže i napomene za pauze za opuštanje, odnosno kafu ili obrok, ali i izlazak do prodavnice i/ili apoteke. Ona, takođe, predlaže da pored kreveta držite i notes u koji naveče možete zabilježiti sve ideje, jer je moguće da ih se sutradan nećete sjetiti.

Prihvatanje novog rasporeda

Novi režim rada nudi i mogućnost da se poigravate svojim rasporedom i energijom. Važno je, dakle, da pronađete svoj idealni tok energije i funkcionišete u skladu s njim. Ovo se, naravno, odnosi na obaveze koje ne morate obaviti baš u određeno vrijeme i kojima se, shodno tome, možete posvetiti u ono doba dana (noći) kada to vama najviše odgovara.

Uredite radni prostor

Ovo ne mora nužno da znači da u svom domu treba da imate prostor koji je istovjetan onom u vašoj kancelariji. Ali znači da odaberete prostor koji ćete prilagoditi radu od kuće i da se pridržavate toga da tu isljučivo obavljate poslovne obaveze. Na taj način ćete se laše fokusirati i biti produktivniji.