Written by

Kako da riješite problem baterije koja se prebrzo prazni?

kako? lako!| Views: 173

Primjetili ste da vam se baterija prazni brže nego obično? Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da riješite ovaj problem.

Kada postoji problem sa baterijom, memorijom ili velikom potrošnjom mobilnog interneta prva stvar koju treba da uradite jeste da provjerite aplikacije koje sve ovo troše i kada je ne koristite. Možete ih izbrisati, a možete i isključiti pozadinsku upotrebu. To znači da nećete primati notifikacije za te aplikacije. 

Drugi korak koji možete isprobati jeste da zamijenite bateriju, ukoliko je to na vašem modelu telefona moguće. U svakom slučaju ne pokušavajte to sami već telefon odnesite u ovlašteni servis gdje će vam to uraditi.

Treća stvar koju morate provjeriti jeste punjač, jer možda uoopšte nije stvar u bateriji već u punjaču koji ne puni telefon kako bi trebalo. Provjerte kablove, napunite telefon nekim drugim punjačem za koji sigurno zante da je dobar.

Opcija na telefonima koja automatski podešava osvjetljenje ekrana može biti korisna, ali zaista crpi bateriju i zato je isključite ako vam je podešena na automatski. I na kraju smanjite vrijeme u kom se telefon gasi kada se ne koristi.