Written by

Kako da riješite problem zvan “nedovoljno prostora” na Android-u?

kako? lako!| Views: 118

mobilni2

Želite da instalirate neku aplikaciju ili da je ažurirate, a onda vas Vaš Android telefon obavijesti da nemate dovoljno memorije. Izbrisali ste sve moguće fotografije, video snimke, muziku i aplikacije, instalirali microSD karticu kako biste na nju prenijeli sve stvari iz svog smartphone-a, ali ništa nije pomoglo. Pitate se kako da riješite taj problem? Jednostavno – morate da obrišete keširane podatke (cached data).

Na većini Android telefona sve što treba da uradite je da otvorite podešavanja, nađete opciju “Skladište” i kliknete na keširane podatke. Iskočiće vam prozorčić sa pitanjem da li želite da ih obrišete. Kliknite na OK i to je to!

Ukoliko želite da ovo učinite za svaku aplikaciju posebno otvorite “Podešavanja aplikacije”, izaberite željeni softver i kliknite na brisanje keširanih podataka. U slučaju da vaš mobilni uređaj pokreće operativni sistem Android Marshmallow otvorite “Podešavanja”, zatim “Aplikacije” izaberite softver, kliknite na “Skladište” i tada na brisanje keširanih podataka.