Written by

Kako da se baterija na Androidu brže puni

mobilni svijet, u žiži| Views: 216

Nemate vremena da čekate da se vaš telefon napuni, a hitno vam je potreban? Ne brinite mi imamo nekoliko više nego efikasnih trikova pomoću kojih će se vaš telefon puno brže puniti.

Jedna od stvari na koje morate obratiti pažnju jeste da uvijek koristite punjač koji ste dobili uz telefon, nikakve zamjenske. Isto tako, ako vam se originalni punjač pokvari, obavezno tražite zamjenski i ne kupujte novi na svoju ruku. Isto tako ako želite da se telefon brže puni, nikako ga nemojte puniti preko USB kabla koji je spojen na računar ili laptop.

Telefon će se sigurno brže puniti ako ga tokom punjenja stavite na airplane mod jer upravo on blokira sve bežične radio talase na vašem uređaju i na taj način ograničava telefon sasmim time on se brže puni.

Pomoći oće i ako telefon u potpunosti ugasite za vrijeme punjenja iz istog razloga kao što je stavljanje na airpalne mod.

Treći savjet koji može biti od pomoći je da uključite battery saving na vašem telefonu.  Kliknite na Settings > Battery > Battery Saver. Isto tako za vrijeme punjenja možete iskljušiti sve nepotrebne funkcije po put wi-fi i svih onih aplikacija koje rade čak i akd telefon ne koristite.

I posljednji, ali jako važan savjet je da ne dirate telefon za vrijeme punjenja.