Written by

Kako da snimite ekran na bilo kom uređaju?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 608

Koliko puta vam se desilo da u moru informacija koje se nalaze na internetu, želite da dokumentujete neku direktno sa vašeg ekrana, ali ne znate kako da to uradite? Bez brige, imamo rješenje.

Iako većina uređaja kao dio svog sistema imaju i uslugu snimanja ekrana, postoje i oni koji nisu opremljeni tom funkcijom. Bez obzira da li vam je ova opcija potrebna za posao ili za komunikaciju sa prijateljima, važno je da postoji način da je iskoristite na svim uređajima.

Huawei je omogućio svojim korisnicima funkciju snimanja u jednom koraku

Čini se da je kompanija Huawei zaista mislila na svaki aspekt upotrebe telefona koji izlaze iz njihove fabrike. Opcija za snimanje ekrana nalazi se u “prečicama” i aktivira se jednim klikom. A možete je pokrenuti i kada istovremeno držite pritisnuto dugme za paljenje i ono za podešavanje jačine zvuka.

I ljubitelji Samsung-a mogu koristiti opciju snimanja ekrana

Poznati brend svojim korisnicima pomenutu funkciju omogućava upotrebom Samsung Game Launcher-a. Za njenu aktivaciju potrebno je da odete u “podešavanja”, a zatim odaberete “napredne funkcije” i jednostavno uključite aplikaciju.

Za korisnike Chrome OS postoji posebna aplikacija

Potrebno vam snimanje ekrana, ali na računaru? Da, ovo je moguće i to upotrebom Loom Chrome Extenion aplikacijom koju je, za početak, potrebno preuzeti, a potom i aktivirati. Najveća prednost ovog softvera je ta što i njena besplatna verzija ima neograničeno vrijeme snimanja.

Naravno, uvijek možete koristiti i ostale softvere koji se nalaze u App Store-u i Google Play-u, a neki od najpoznatijih su OBS Studio desktop software i AZ Screen Recorder.