Kako da svi mejlovi budu u jednom sandučiću

email

U današnje vrijeme kada se teži praktičnosti i brzini, većina korisnika koja ima više od jednog digitalnog poštanskog sandučića stalno prebacivanje emailova iz jednog u drugi sandučić smatra oduzimanjem slobodnog vremena.

A da bi korisnicima obezbijedili da sve emailove drže na jednom mjestu potrudili su se giganti koji pružaju usluge emaila – Gmail, Outlook i Yahoo. Naime, oni dozvoljavaju povezivanje korisničkih računa elektronske pošte kako bi mogli slati i primati poštu s jednog mjesta na internetu.

Kada je Gmail u pitanju, da bi povezali svoje emailove, otvorite polje “Settings”. Pod stavkom “Accounts and Import” pronađite “Check mail from other accounts” i kliknite na “Add a mail account”. Pojaviće se mali prozor u koji možete upisati drugu adresu. Postupak možete pojednostaviti pomoću alata “Gmailify”. Dok dodajete korisnički račun na Yahoou ili Outlooku koristeći prethodno opisani postupak, Google će vas pitati želite li koristiti “Gmailify” kako bi ih povezali. U tom slučaju trebate se ulogovati pomoću korisničkog imena.

Kada se radi o Outlooku, ulogujte se korisničkim podacima za Microsoft Live ili otvorite novi korisnički račun. Kliknite na sličicu šarafa i odaberite “Options”. Kada vam se izlistaju opcije pod stavkom “Accounts” kliknite na “Connected accounts”. Zatim ćete pod stavkom “Add an email account” naći dvije opcije – dodavanje korisničkog računa za Gmail i dodavanje bilo kojeg drugog korisničkog računa za elektronsku poštu.

Ako koristite naloge na servisu Yahoo treba da se ulogujete na korisnički račun. Kliknite na sličicu šarafa i odaberite stavku “Settings”. Otvorite tab “Accounts”. Tako možete dodati druge račune ili digitalne poštanske sandučiće. Kliknite na “Add another mailbox”. Pojaviće se prozor s pet opcija – Yahoo, Google, Outlook, AOL i ostali. Odaberete li jedan od prva četiri dovoljno je ulogovati se na svoj korisnički račun pri tom servisu i Yahoou dozvoliti pristup. Nakon što ste se ulogovali, možete odabrati ime koje ćete koristiti pri slanju elektronske pošte s drugog računa koristeći Yahoo, kao i naziv sandučića. Taj će se sandučić pojaviti ispod vašeg glavnog sandučića na Yahoou.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se