Written by

Kako da telefon pretvorite u Android Go uređaj

moj android| Views: 334

Google tim skoro svakodnevno objavljuje vijesti o svojim novim projektima i inovacijama koje se razvijaju a jedna od novosti tiče se  i Android Go opcije. Radi se po posljednjem u nizu pokušaja ove kompanije da stvori operativni sistem na smartfonima koji će odlično funkcionisati i pored jeftinijeg hardware-a.

Radi se o nasljedniku Android One-a a cilj je da se isprave sve greške koje su korisnici prijavljivala prilikom upotrebe prethodnika. Veliki broj Android uređaja predstavljen je u raznim zemljama širom planete a danas se on može instalirati na skoro svakom Android uređaju. U nastavku vam donosimo tutorijal kako i vi možete postati dio Android Go iskustva:

1. Preuzmite ova dva file-a na vašem smartfona:

android_lowram_enabler- omogućava niski RAM modus

android_lowram_disabler- isključuje opciju ukoliko vam se ne sviđa

2. Nakon što pruzmete ove file-ove isključite uređaj i rekonektujte ga u recovery modusu. Kada se upali u ovom modusu izaberite opciju za instaliranje i pronađite file-ove koje ste preuzeli (obično se nalaze u download folderu)

3. Odaberite android_lowram_enabler i instalirajte ga

4. Nakon instaliranja restartujete uređaj i gotovi ste! Vaš Android uređaj će sada raditi u niskom RAM modusu poput Androida GO.

Ovu mogućnost možete primijeniti samo ukoliko se radi o Android operativnom sistemu KitKat 4.4. ili nekom od onih koji su se pojavili na tržištu poslije njega