Written by

Kako da uklonite duple kontakte iz vašeg telefona

kako? lako!| Views: 50

kontakti

Dupli kontakti u vašem mobilnom telefonu vam se možda ne čini kao neki veliki problem koji treba da riješite, ali oni mogu napraviti problem u bilo kojoj aplikaciji koju koristiteza kmuniciranje sa drugima. Može se desiti da zbog duplih kontakata poruku pošaljete poptpuno pogrešnoj osobi, a sigurni smo da to baš niko ne želi. I zato vam otkrivamo kako da obrišete duple kontakte iz svog telefona.

S obzirom da veliki broj aplikacija ima pristup vašim kontaktima duplikati se veoma lako mogu pojaviti. Iako ne postoji čarobni štapić pomoću koga možete riješiti ovaj problem, brisanje zaista nije previše komplikovano.

Prvo mjesto u vašem telefonu koje morate posjetiti je naravno aplikacija Contacts, zatim da pretraživanjem pronađete dupli kontakt kliknete na njega zatim ikonicu u obliku korpe za smeće, potvrdite brisanje i to je to. Na nekim telefonima pojaviće se opcija Edit u obliku olovke pa kad kliknete na nju pojaviće se i opcija Delete.

Ponekad se može desiti da imate dva kontakta pod istim imenom, ali jedan je vezan za broj drugi za mejl iste osobe. U tom slučaju najbolja opcija vam je da povežete te dvije stavke i da ih stavite pod jedno. Da biste to uradili idite na contact edit screen, otvorite tri vertikalne tačkice i kliknite na Link ili Join u zavisnosti od verzije telefona, aztim pronađite kontakt koji želite spojiti.

Postoje i brojne aplikacije koje će vam pomoći da se riješite duplih kontakata, a jedna od njih je Simpler Merge Duplicates. Sve što treba da uradite jeste da je instalirate na vaš telefon i da slijedite jednostavna uputstva.