Written by

Kako da vratite izbrisane podatke sa svog telefona?

kako? lako!| Views: 187

Svima nam se bar jednom desilo da slučajno obrišemo fotografije ili neke druge podatke sa mobilnog telefona, ali kad vam se to desi ne treba da paničite jer postoji nekoliko efikasnih načina da vratite izgubljene podatke. U slučaju brisanja podataka vrijeme igra bitnu ulogu, ne snimajte nove podatke, ne isključujte telefon i što prije isključite internet (wi-fi i mobilni prenos podataka) da ne bi došlo do automatskog ažuriranja aplikacija. U tom slučaju  imaćete šanse da vratite izbrisane podatke.

Ako tražite najbrži i najefikasniji način za povratak podataka na Android uređaju onda je pravo rješenje program MobiKin Doctor za Androide, koji će vam kroz samo nekoliko klikova pomoći da vratite vaše kontakte, izbrisane poruke, e-mail adrese, fotografije.

doktor2

Ovaj program funkcioniše tako da sve podatke vraća na vaš računar u izvornom formatu. Može se koristiti na više od 2000 Android uređaja – Samsung, HTC, Motorola, LG, Sony, Asus i mnogi drugi.  Svoje kontakte i ostale podatke možete vidjeti prije nego što ih vratite na uređaj.

 Ovo će vam uštediti dosta vremena i vratićete samo one podatke koje želite.

Nakon što skinete program, morate povezati telefon na računar, a MobiKin će tražiti dozvolu za pristup telefonu. Sve što treba da uradite jeste da slijedite jednostavne korake i sve će biti namješteno kroz par minuta.

  • Kada spojite telefon sa računarom, program će se automatski pokrenuti.
  • Nakon nekoliko sekundi MobiKin će prepoznati vaš uređaj, a vi ćete izabrati koje podatke želite.
  • Nekoliko sekundi kasnije, na ekranu će se pojaviti svi vaši izbrisani podaci.
  • Da biste ih vratili u prvobitno stanje, treba samo da kliknete na odgovarajuće dugme i svi će biti sačuvani u vašem računaru.

Pored toga što će vam pomoći da vratite podatke, MobiKin je vrhunski alat za backup podataka. Pomoću njega možete skenirati svoj uređaj i vidjeti kako postojeće tako i izbrisane podatke i po potrebi ih prebaciti i biti sigurni da su sačuvani.