Written by

Kako fotografije sa telefona sačuvati direktno na SD kartici

kako? lako!| Views: 241

Jeste li znali da fotografije sa vašeg Android uređaja možete sačuvati direktno na SD kartici i to bez obzira na to da li imate stariji ili noviji model telefona. Proces čuvanja fotografija je za većinu modela isti ili sličan.

Google podrazumijevana kamera neće vam dozvoliti da sačuvate direktno na SD kartici ukoliko imate Android Oreo, ali postoji nekoliko načina na koje to možete uraditi.  Iako je moguće da postavite microSD karticu kao internu memoriju, jednostavnije je da jednostavno skinete aplikaciju za kameru i microSD karticu postavite kao podrazumijevanu. 

Aplikacija koja se preporučuje za ovu funkciju jeste Camera MX, sve što treba da uradite jeste da skinete aplikaciju, otvorite podešavanja i kliknete Custom storage location i odaberete SD karticu.

Telefonima koji rade na Android Nougat je omogućeno da čuvaju podatke direktno na karticu, a postoje dva načina na koji to možete omogućiti.  Prvi korak, kod oba načina jeste da ubacite karticu i otvorite aplikaciju za fotografije. Nakon toga dobićete opciju da odaberete microSD kao podrazumijevanu memoriju za fotografije. Isti slučaj je i kod Marshmellow verzije.