Written by

Kako funkcionišu pametne brave za vrata

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 156

Sigurnost vašeg doma trebalo bi da bude među bitinijim stavkama u vašem životu. Sjajno je što je napredak tehnologije omogućio da nam osiguravanje doma bude nešto jednostavnije i lakše nego što je to ranije bilo.  Danas postoje pametne brave koje spadaju u koncept pametnog doma. Ne samo da ćete pomoću njih imati uvid u to ko vam je pred vratima, već će vam čvati kuću kad vas nema.

Neki modeli pametnih brava imaju samo jednu funkciju, a to je da vrata zaključate i otključate pomoću vašeg telefona dok sa drugima imate posebne privilegije.  Postoje brave koje možete aktivirati pomoću glasa ili ih kontrolisati sa drugih uređaja i servisa koji spadaju u koncept pametnog doma.

Većina pametnih brava imaju i svoju aplikaciju koja vam omogućava da vrata zaključate ili otključate jednostavnim dodirom tipke na vašem ekranu. To može biti prednost, ali i mana ako niste dovoljno odgovorni.  Pomoću nekih aplikacija možete programirati da se brava sama zaključa ili otključa u određeno vrijeme.

Ako planirate uzeti pametnu bravu onda bi bilo dobro da dobro proučite sve opcije, šta može, a šta ne može i na šta treba najviše da pazite.