Written by

Kako instalirati aplikacije koje nisu na Google Play

mobilni svijet, u žiži| Views: 2255

Google Play prodavnica je svakako najčešći i najsigurniji način za preuzimanje i instaliranje aplikacija za Android. Ipak, ponekad se javi potreba za instaliranjem aplikacija sa drugih izvora ondnosno aplikacija koje ih nema na Google Play prodavnici.

Za instalaciju ovakvih aplikacija potrebno je da preuzmete APK fajl sa nekog sajta, prebacite na telefon i da omogućite u podešavanjima telefona instaliranje aplikacija sa nepoznatog izvora.

  • Kako biste omogućili instalaciju sa nepoznatog izvora slijedite ove korake:
  • Idite u podešavanja telefona i pronađite Bezbjednost (Security).
  • Pronađite stavku Nepoznati izvori (Unknown sources) i omogućite je.
  • Potvrdite da ste saglasni sa time i na taj način ste omogućili instalaciju nepoznatih aplikacija na vaš android uređaj.

Nakon što ste preuzeli APK fajl i prebacili na telefon te omogućili instalaciju sa nepoznatog izvora potrebno je preko fajl menadžera pronaći taj APK fajl i pokrenuti ga.

Ipak, pazite. Instalacijom aplikacija van Google Play prodavnice uvijek postoji mogućnost da zarazite telefon nekim virusom pošto te aplikacije nisu provjerene od strane Googla. Preuzimajte ovakve aplikacije sa provjerenih sajtova te obavezno skenirajte APK fajl antivirusnim programom, prije nego je instalirate na svoj Android uređaj.