Kako iPhone vratiti na fabričke postavke

iphone

Ukoliko svoj iPhone želite dati nekom drugom ili ako imate problema sa svojim uređajem izuzetno je korisna mogućnost za vraćanje telefona na fabričke postavke. Ovaj proces prilično je jednostavan, a omogućava vam da va telefon bude kao nov.

Za to je na početku potrebno da pripremite uređaj za to. Ako imate iOS 10.3 ili noviju verziju potrebno je da u meniju nađete iPhone Settings, zatim Settings, Vaše ime, te iCloud, a ako vam je operativni sistem stariji idete na Settings, te iCloud gdje birate šta želite sačuvati, bilo da su u pitanju fotografije, mail, kontakti ili bilješke. Nakon toga uključite iCloud Backup, a sa pristupom internetu pojaviće vam se i mogućnost za “Back up now”.

Ovaj proces može potrajati, u zavisnosti od količine podataka koje želite sačuvati i više od sat vremena, a nakon što bude gotov potrebno je da izborom ikone Settings, izaberete General, te pronađete i izaberete Reset. Za vraćanje iPhone-a na fabričke postavke izaberite plavu opciju Erase All Content and Settings pa potvrdite izbor opcijom Erase iPhone.

Kada taj proces bude dovršen, postaće vam dostupan asistent za postavke iOS-a kao kada ste prvi put pokrenuli uređaj. Do podataka koje ste sačuvali na iCloud-u doći ćete kada se ponovo ulogujete.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se