Written by

Kako isključiti Facebook opciju “On this day”

kako? lako!| Views: 137

onthisday

Popularnu društvenu mrežu “Facebook” svakodnevno koriste milioni ljudi širom svijeta za objavljivanje statusa, fotografija, razmjenu poruka putem “Messengera”, pregledanje video zapisa ili igranje video igrica.

Korisnicima “Facebooka” poznato je da ova mreža “pamti” sve što se dešavalo na njihovim profilima. Korištenjem opcije “On this day” mogu vidjeti sve zaboravljene statuse, događaje i fotografije na kojima su nekada bili označeni.

Vremenom, korisnici su ovu opciju izdvojili kao nepotrebnu i napdnu. Kroz notifikacije se javlja svakog jutra, ali i tokom dana podsjeća korisnike da na svom profilu podijele nešto što su u pošlosti objavili.

U svakom slučaju postoji rješenje za one kojima je to dosadilo. Ako korisnik želi da isključi ovu opciju treba pokazivačem miša otići do tri crtice u gornjem desnom uglu “Facebook” aplikacije. Zatim treba da ponađe Apps sekciju i u njoj opciju “On This Day”.

Kada uđu unutar sekcije, treba da kliknu na podešavanja, kada će se otvoriti novi meni. Korisnici u meniju treba da izaberu “Notifications” i u novom prozoru uključe opciju “Turn Notifications Off”.