Written by

Kako izbjeći informacije o novoj epizodi Igre prijestolja?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 401

Iz nekog razloga niste pogledali posljednju epizodu poznate “Igre prijestolja” i sada izbjegavate društvene mreže kako ne biste ugledali neki od spoiler-a? Bez brige, postoji način da i na mobilnim telefonima sakrijete sve sadržaje koji se tiču velikog finala omiljene serije.

Za ljubitelje “Igre prijestolja” koji nestrpljivo očekuju rasplet priče ne postoji ništa gore od spoiler-a. Srećom, dovoljno je samo nekoliko koraka da na svojim Android uređajima spriječite prikazivanje informacija o likovima čije avanture pratimo cijelu deceniju.

Kako na pretraživačima ograničiti prikazani sadržaj?

Pored aplikacija koje možete preuzeti u Play store-u, stručnjaci predlažu da koristite ugrađene funkcije Firefox-a ili pretraživače kompatibilne sa Chrome-om. Oni omogućavaju aktiviranje aplikacija unutar softvera za pretragu, koje inače ne funkcionišu na telefonima. Jedna od njih je i Spoiler Protection 2.0 koja se može koristiti na pametnim uređajima kroz Kiwi Browser.

Pomenuti plug-in se može pokrenuti i na Firefox-u, u tri jednostavna koraka. Za početak ga preuzmite sa Play Store-a ili App Store-a. Zatim u meniju izaberite opciju Dodaci, a potom i Pogledajte sve Firefox dodatke. Pronađite Spoiler Protection 2.0 i selektujte Dodati u Firefox. Nakon toga, jedino što treba da uradite jeste da izaberete ključne riječi za sadržaj koji želite sakriti.

Naravno, riječi nisu jedini način da otkrijete koji od junaka je izgubio bitku. Tu su i mimovi, ali i GIF-ovi koji često govore više od 1000 riječi. Zahvaljujući dodacima Images ON/OFF i Image Block X, možete ukloniti i ovu vrstu prijetnje prilikom surfanja internetom.

YouTube je svakako platforma koju treba da obilazite u širokom luku, bar dok ne pogledate propuštenu epizodu, budući da ne postoji metod koji će da vam pomogne u izbjegavanju spoiler-a. Isto vrijedi i za dobro nam poznati Facebook.

Twitter, s druge strane, svojim korisnicima neće otkriti detalje propuštenih minuta serije, ali samo ukoliko ste uključili Muted words i dodali riječi koje ne želite vidjeti među prikazanim objavama.  

A možda i najkorisniji savjet od svih je onaj da ne koristite internet, ukoliko već ne možete izbjeći upotrebu mobilnog telefona.