Written by

Kako izgleda sklopivi telefon sa četiri displeja? Google ima odgovor

iza ugla, mobilni svijet| Views: 92

Telefon koji se otvara ili zatvara poput knjige posljednji je trend u svijetu mobilnih uređaja. Nakon dizajna koji je predstavljen od strane Samsung-a i Huawei-a, poznata kompanija Google ima svoju viziju savitljivog telefona sa čak četiri ekrana.

Iako su trenutno dostupne samo skice uređaja, zahvaljujući njima možemo vidjeti ideju koju inženjeri kompanije planiraju testirati. Mobilni telefon izgleda poput knjige, gdje svaki od četiri ekrana funkcioniše poput stranice.

Još uvijek nije poznato kakvu primjenu bi ovaj proizvod trebao imati, ali patent ukazuje na mogućnosti i potencijale koje imaju savitljivi ekrani i uređaji. Naravno, sva tehnologija koju Google razvije prilikom kreiranja i testiranja patenta može biti upotrebljena za neke nove proizvode i dizajne.

Uzimajući u obzir da je riječ samo o patentu koji je u fazi ispitivanja i testiranja, ne možemo sa sigurnošću reći hoće li na kraju zaista postati proizvod dostupan na tržištu. Ono što je sigurno jeste da Google aktivno radi na razvoju tehnologije savitljivih uređaja. Bez obzira na spekulacije o novim telefonima i dalje očekujemo da se pojave zvanične informacije, a do tada nam ne preostaje ništa drugo nego da budemo strpljivi i iščekujemo nove podatke od predstavnika poznatog brenda.