Written by

Kako izgledaju neke od najljepših savremenih biblioteka

m:ovo m:ono| Views: 149

ryerson

 

Američki Institut za arhitekturu i Asocijacija bibliotekara su 12. aprila objavili listu dobitnika prestižne AIA/ALA Library Building nagrade. Izgled ovih građevina je svakako daleko od običnog i predstavljaju idealan spoj arhitekture i primjene.

-Ryerson University Student Learning Centre u Torontu, Kanada, zvanično otvorena u februaru 2015 godine.

ryerson

 

– Građevina od osam spratova, inspirisana antičkom grčkom arhitekturom predstavlja idealno mjesto za stvaranje i razmjenu ideja.

beautiful-new-library

 

– Renovirana Sawyer biblioteka, otvorena 2014. godine u sklopu Williams koledža u Williamstown-u, Massachusetts, zadržala je restauriranu fasadu koja je prvobitno izgrađena 1921. godine.

renovated

 

– Glavni atrijum u javnoj biblioteci Billings u Montani, ima neobično prijatan sjaj koji privlači radoznale i maštovite umove.

atrijum

– Prije otvaranja 2014. godine, lokalna zajednica je bila pozvana da daju svoje mišljenje o interijeru, što je rezultiralo prostorom u kojem bi skoro svako poželio prevesti neko vrijeme.

2
– U blizini kineske četvrti u Čikagu smještena je Chicago javna biblioteka koja uglavnom privlači korisnike želje tehnološkog znanja i aktivnosti usmjerenih na dobrobit zajednice.

chicago

– Građevina je otvorena u avgustu, 2015. godine, a sastoji se i od prostora za vannastavne aktivnosti i igraonica.

the-building-opened-in-august-of-2015-it-boasts-16000-square-feet-of-space-including-play-areas-and-gaming-centers

– U Vašingtonu, Javna biblioteka Renton kombinuje industrializam and prirodu.

vašington

– Rezultat je interijer koji je prostran i praktičan, ali ujedno i dovoljno prijatan za provođenje vremena u njenoj unutrašnjosti, čak i nedjeljom. Otvorena je 2015. godine.

the-effect-is-an-interior-thats-spacious-and-practical-but-also-warm-enough-to-spend-several-hours-in-on-a-sunday-the-library-opened-in-2015