Kako koristiti Sony Xperia 3D Creator

creator

Multinacionalna kompanija “Sony Mobile” predstavila je Xperia telefone visoke klase – Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact, koji, između ostalih performansi, korisnicima pružaju korištenje 3D Creator aplikacije.

Zahvaljujući čipsetu Spandragon 835 koji je ugrađen u ova dva pametna telefona, koristeći aplikaciju, moguće je u dvadesetak sekundi napraviti 3D skeniranje bilo kojeg statičnog objekta. Naime, dostupna su četiri režima rada – skeniranje lica, skeniranje glave, skeniranje objekata i skeniranje hrane.

Apikacija radi tako što se mobilnim telefonom “kruži” oko objekta u svim smjerovima, dok se takvim snimanjem ne prekrije sva vidljiva površina. Dobijeni 3D model se može pregledati sa svih strana na ekranu uređaja.

Sve ono što korisnici telefona Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact skeniraju, mogu i sačuvati kako bi kreacije podijelili putem društvenih mreža. Ali postoji moćnost da svoje 3D kreacije odštampaju putem 3D printera.

Nastale 3D kreacije mogu se koristiti kao živa pozadina za telefon, moguće ih je integrisati u AR Effect kamera aplikaciji, ili ih koristiti kao AR Avatar, odnosno skenirano lice može se dodati različitim tijelima.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se