Written by

Kako možete poboljšati zvuk na Android telefonu

kako? lako!| Views: 280

soundwaves

Nemaju svi pametni telefoni kvalitet zvučnika ili jačinu zvuka da učine vaš stereo sjajnim. Ova dva problema – zajedno sa slabo postavljanim zvučnicima – mogu da vam pokvare način na koji uživate u zvuku. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da poboljšate kvalitet zvuka i povećate jačinu zvuka na Android-u.

Provjerite podešavanja

Možete optimizovati svoje Android audio iskustvo kroz postavke. Međutim, ne posjeduju svi Android korisnici ovu funkciju, tako da neće raditi kod svakoga. Ako vaš uređaj to ima, postupak je jednostavan. I kada to učinite po prvi put, u budućnosti ćete moći brzo poboljšati vaše audio postavke. Ovo možete podesiti u opcijama pod “Zvuk i vibracija”.

Preuzmite novu muzičku aplikaciju

Imate mogućnost da zamijenite predefinisanu aplikaciju za muziku sa onom koja sadrži više audio kontrola. Preporučujemo vamm Poweramp ili PlayerPro. Obje su prepune audio podešavanja, basova i još mnogo toga.

Preuzmite ekvilajzere

Podrazumijevane audio kontrole na većini telefona nisu baš sveobuhvatne. Neke uključuju osnovne ekvilajzere, ali često rade samo u okviru podrazumijevane muzičke aplikacije i ne pružaju kontrolu nad audioom koji se ne reprodukuje preko muzičkog plejera. Dakle, preuzmite ekvilajzere.