Tesla telefoni

Written by

Kako na Tesla telefonima kucati sa kvačicama?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 146

Vjerujemo da i vas često iznerviraju poruke bez kvačica koje dobijate putem SMS-a ili preko nekog online servisa. Nekada se to dešava jer mobilni telefon ne podržava ili nema ugrađen jezik koji sadrži kvačice, a nekada i korisnici potpuno zaborave na taj detalj. Tesla korisnicima se to sigurno ne može dogoditi, a evo i zašto.

Zamislite da putem telefona morate odgovoriti na e-mail gdje bi bilo veoma neprimjereno da ga otkucate bez kvačica, odnosno poštovanja pravopisnih normi. Ovo bi se moglo nazvati i svojevrsnim “internet bontonom”, a da biste ga poštovali nužno je da na svom Tesla uređaju podesite ulazne jezike. Na uređajima sa Android operativnim sistemom, ovaj zadatak je prilično jednostavan. Najčešće nije nužno da telefon nudi jezik koji sadrži kvačiće, ali jeste nužno da telefon ima ugrađenu podršku za takvu tastaturu.

Postoji veliki broj tastatura koje možete preuzeti sa Google Play prodavnice, a mi prednost dajemo besplatnoj Google tastaturi pod naziv Gboard. Evo načina kako da postavite srpski, hrvatski ili neki drugi jezik sa kvačicama na uređajima TESLA 9.2, TESLA 9.1 Lite, TESLA 6.4 Lite ili TESLA 3.4.

Za početak, uđite u glavni meni i odaberite Podešavanja, a nakon toga izaberite meni  Još podešavanja. Sada kliknite na funkciju Jezik i unos, a zatim kliknite na stavku Virtualna tastatura. Naredni korak jeste da sa liste raspoloživih tastatura izaberete Gboard, a zatim kliknete na funkciju Jezici. Preostaje vam da kliknite na dugme Dodaj tastaturu, a zatim u dugačkoj listi podržanih jezika pronađite svoj. Kada kliknete na Završi, željena tastatura trebalo bi da bude dostupna prilikom kucanja sljedeće poruke ili e-maila.

Tesla telefoni dostupni su u ponudi kompanije m:tel. Izaberite svoj uređaj, uparite ga sa nekom od tarifa i uživajte u svim prednostima koje donose Tesla telefoni i kompanija m:tel.