Written by

Kako najboje čuvati fotografije online

kako? lako!| Views: 593

slike-online

U vrijeme kada je razvoj tehnologije na vrhuncu, uspomene kakve su fotografije ne izrađujemo i ne slažemo u albume, nego ih pohranjujemo elektronski. Da bi fotografije bile sigurne, postoje internet servisi na kojima ih možemo čuvati – Google Photos, Facebook, Flickr, Onedrive, te Dropbox.

Google je napravio servis za čuvanje slike online – Google Photos – sa mogućnostima za obradu i doradu fotografija. Slike mogu biti javne i privatne, a postoji i mogućnost automatskog otpremanja sa mobilnog telefona ako instalirate aplikaciju.

Facebook je najveća zbirka fotografija na internetu. Ne postoji ograničenje na broj i veličinu slika koje možete postaviti na ovu društvenu mrežu, a kada vam zatrebaju ili ako jednostavno ne želite da neke fotografije budu u albumima, možete ih preuzeti nazad na računar ili telefon.

Flickr je internet sajt poznat fotografima širom svijeta, koji ga često koriste za svoje portfolie. Fotografije možete čuvati javno na ovom sajtu uz podešavanje odgovarajuće licence, ali i tako da samo vi možete da im pristupite.

OneDrive je besplatna računarska aplikacija koja omogućava da se datoteke korisnika na različitim računarima automatski sinhronizuju. Dozvoljava korisnicima da skladište svoje privatne datoteke, dijele ih sa njihovim kontaktima ili da ih javno objavljuju.

Prednost servisa Dropbox je što korisnik ima mogućnost da sinhronizuje dokumente, u ovom slučaju fotografije, na svim uređajima koji su putem interneta povezani sa odgovarajućim Dropbox nalogom. Besplatan nalog pruža 2GB online prostora za bilo koju vrstu dokumenata i može se proširiti do 5GB koristeći sistem preporuka.