Written by

Kako napraviti back up svega na Androidu

mobilni svijet, u žiži| Views: 1064

Većina nas je vjerovatno na teži način naučila koliko je bekapovanje važno, jer svima nam se bar jednom desilo da izgubimo važne podatke zbog kvara, gubitka ili prodaje uređaja. Bekapovanje je jednako važno i kad su u pitanju mobilni telefoni, a sreća je što vam u čuvanju podataka mogu pomoći aplikacije.

Neki korisnici se pitaju zašto je potrebno praviti backup postojećih aplikacija, kada su one uvijek dostupne na Google Play Storeu. Ali, s obzirom da postoji mnogo verzija Androida, kada korisnik želi preuzeti neku aplikaciju nerijetko dobije poruku “posljednja nadogradnja ne radi na vašoj verziji Android opreativnog sistema”.

Aplikaciji Go Backup će se pobrinuti za to da svaki od vaših podataka posjeduje kopiju. Na taj način možete da se osigurate od neželjenih gubitaka. Go Backup će spasiti vaše poruke, fotografije, video-zapise, pa i kontakte. Radi se o jednoj od najkorisnijih Android aplikacija koju možete da preuzmete potpuno besplatno putem Google Play prodavnice.

Titanium backup

Ovo je alikacija koja vam može sačuvati gotovo sve od aplikacija, poruka, podešavanja sistema, widget-a, pozadina i još mnogo toga. Funkcioniše na većini hardvera, svim verzijama Androida te prilagođenim ROM-ovima. Ako volite da eksperimentišete, ovo je aplikacija koju morate instalirati.

Helium

Ovo je jedna od rijetkih aplikacija ovog tipa koja pored sjajnih funkcionalnosti ima i odličan dizajn.  Iako nema root privilegije, možete je koristiti za bekapovanje ne samo vaših aplikacija već i poruka, wi-fi lozinke kao i ostalih podataka. Ono što nećete sačuvati pomoću ove aplikacije su fotografije, muzika i video.

SMS Backup

Da biste sačuvali bitne SMS poruke sve što treba da uradite jeste da skinete ovu aplikaciju koja automatski sinhronizuje SMS poruke na odabrani Gmail nalog i stvara posebni folder unutar vašeg poštanskog sandučeta. Pomoću ove aplikacije možete čuvati vaše SMS, MMS poruke kao i istoriju poziva.