Kako obrisati Facebook profil

facebook

Facebook, društvena mreža, postoji još od 2004. godine, a koriste ga desetine miliona ljudi širom svijeta. Kroz prethodne godine mnogo toga se promijenilo na ovoj društvenoj mreži zbog čega neki žele da trajno obrišu svoj profil. Ukoliko ste se samo zasitili ove društvene mreže možete i privremeno deaktivirati profil.

Za deaktivaciju Facebok korisničkog računa dovoljno je otići u “Settings”, pronaći “Security” i na dnu liste izabrati “Deactivate My Account”. U ovom slučaju korisnik može i dalje na e-mail dobijati obavijesti su uz njegov korisnički račun, a ova opcija dobar je izbor za one koji žele samo malo odmoriti od ove društvene mreže.

Za one koji radije “nestali” sa Facebooka potrebno je otići na stranicu “Delete My Account Page” predviđenu za to i popuniti tražene rubrike. Račun će vam biti aktivan još 14 dana i nakon toga nestati, pa ako se predomislite dovoljno je da se u tom roku ponovo ulogujete. Ako se čvrsto odlučili da obrišete korisnički račun imajte na umu i činjenicu da će neki vaši podaci ipak ostati na ovog društvenoj mreži, kao što su komentari i fotografije koji nisu sačuvani na vašem računu nego na primjer na računu nekog od vaših prijatelja.

Postoji i brisanje korisničkih računa u vanrednim situacijama. Na primjer Facebook po prijavama briše račune mlađih od 13 godina. U slučaju da je neki korisnik zbog teške bolesti onemogućen da i dalje koristi svoj račun Facebook omogućuje starateljima te osobe da donesu odluku o brisanju profila. U slučaju smrti korisnika, član uže porodice može od Facebooka dobiti odobrenje da pristupi timeline-u tog korisnika i upravlja računom, kao i da ga obriše.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se