Written by

Kako otključati telefon, ako ste zaboravili šifru

kako? lako!| Views: 1112

device

Ako imate mobilni telefon onda sigurno koristite i određene načine zaštite kao što je PIN, senzor za otiske prstiju ili iscrtani šablon na ekranu. Ali šta raditi kad zaboravite šifru ili šablon? Za početak, nemojte paničiti pošto uvijek postoji način, a mi ih znamo nekoliko koji će vam sigurno pomoći.

Jedna od prvih opcija koju treba da isprobate jeste Android Device Manager, a da biste to uradili treba da se ulogujete u vaš Google nalog, a na njega možete pristupiti sa bilo kog uređaja. Kad pristupite klinite na Lock dugme i onda će vam biti postavljeno pitanje da unesete novi PIN ili šablon za otključavanje. Nakon toga kliknite još jednom isto dugme da potvrdite promjenu.

Ako na vašem telefonu nemate opciju Device Manager, refrešujte stranicu nekoliko puta, sve dok se ne pojavi.

Ako koristite verziju Androida koja je straija od 4.4 onda ćete moći iskoristiti funkciju Forgot Pattern i ona će vam se pojaviti nakon što pet puta unesete krivi šablon. Sve što treba da uradite jeste da kliknete na tu opciju nakon čega ćete morati unijeti detalje vašeg Google računa i Google će vam sve neophodno poslati putem mail-a.

Pored ove dvije opcije postoji i Find My Mobile servis koji je namijenjen za Samsung telefone  to je zaista odlična opcija, ali prije toga morte imati otvoren Samung račun inače ovo neće biti od pomoći. Baš kao i kod Device Manager-a, imaćete opciju Lock my screen u koju ćete moći unjeti novi PIN i promijeniti šifru.

Posljednja opcija pomoću koje ćete otključati vaš uređaj jeste vraćanje na fabrička podešavanja, ali to koristite u krajnjoj nuždi jer ćete u tom slučaju izgubiti sve podatke iz vašeg telefona.