Written by

Kako PDF fajlove prebaciti u Word dokument

kako? lako!| Views: 106

pdf

Konvertovanjem PDF fajlova u Word dokumente možete uštediti novac koje biste dali za skupe programe koji služe za uređivanje PDF fajlova. Ako se bavite poslovima zbog kojih ste veći dio svog vremena vezani za računar sigurni smo da će vam savjet kako da PDF fajl prebacite u Word zatrebati barem jednom.

Testiranja programera su otkrila da program WPS PDF daje nabolje rezultate kada je ovaj zadatak u pitanju, a njegove mogućnosti su da konvertuje PDF u DOC, DOCX pa čak može i izvući samo tekst kao TXT fajl. Besplatna verzija ovog programa je zaista sjajna, ali ima smo jedno ograničenje, a to je da može konvertovati samo pet stranica dokumenta odjednom. To pak ne treba previše da vas brine jer u svakom slučaju velike dokumente možete podijeliti na nekoliko sekcija pa ih tako konvertovati.

U tome će vam pomoći PDFsam Basic program. Jednostavno ga instalirajte na svoj računar i on će vam podijeliti veliki dokument koji ćete zatim konvertovati u Word. Nakon što ste podjelili dokument, instalirajte WPS PDF u Word i jednostavno pratite uputstva da biste prebacili vaš PDF dokument.