Tesla tablet

Written by

Kako poboljšati iskustvo na Tesla tabletima

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 337

Nakon što smo vam protekle sedmice otkrili kakve mogućnosti kriju Tesla Smart televizori, ovaj put vam donosimo savjete kako da poboljšate iskustvo na Tesla tabletima.

Ako ste vlasnik Tesla tableta koji dolaze u 7-inčnim i 8-inčnim veličinama (modeli L7.1, L8, L8.1, L8.2 i M8.1) provjerite ova tri trika koji će vam dobro doći u svakodnevnom korištenju uređaja.

Za početak, moguće je djeljenje mobilnog Interneta sa tableta koji podržavaju SIM kartice. Hotspot se aktivira na sljedeći način: Settings > More > Tethering & portable hotspot > Wi-Fi hotspot > ON.

Ukoliko vam se desi da uređaj nakon nekog vremena uspori, možete vratiti tablet na fabrička podešavanja. Postupak je sljedeći: Settings > Backup & reset > Factory data reset > Reset tablet > Erase everything. Naravno, preporučujemo da sačuvate svoje podatke prije reseta, inače će biti obrisani.

Većina korisnika želi da provjerite da li njihov Tesla tablet posjeduje najnovije ažuriranje softvera. Svako novo ažuriranje bi trebalo da bude prikazano u obliku notifikacije i gornjem lijevom uglu telefona. Ukoliko je notifikacija uklonjena možete i ručno da provjerite preko aplikacije Settings prateći sljedeće korake: Settings > About tablet > Wireless update > Check for updates.

Inače, Tesla mobilni uređaji idealni su za korisnike koji su ograničeni ste budžetom, a žele kupiti uređaj koji će ih služiti i nekoliko godina. U ponudi kompanije m:tel se nalaze uređaji ovog proizvođača koje možete nabaviti po izuzetno povoljnim cijenama.