Written by

Kako postaviti više fotografija na Instagram?

kako? lako!| Views: 1015

instagram

Najnoviji update aplikacije Instagram dopušta vam nešto što korisnici priželjkuju od samog početka – postavljanje više fotografija odjednom, te njihovo prikazivanje unutar jednog posta. 

Fotografije se na početnoj strani pokazuju kao i do sada, sa jednim malim izuzetkom. Naime, kada postavite nekoliko fotografija odjednom, ispod njih će se prikazati male tačkice, koje vašim pratiocima govore da je u pitanju galerija, a ne samo jedna fotografija. 

Pregledanje fotografija se odvija pomoću strelica za lijevo i desno, ali su komentari i lajkovi mogući samo na post, a ne na pojedinačne fotografije. 

Ova novina dostupna je za iOS i Android 10.9, pa je potrebno da prvo odradite update svog operativnog sistema. Zatim u Instagram aplikaciji pritisnite +, što ste radili i ranije prilikom objavljivanja fotografija. U narednom prozorčiću odaberite “”Select Multiple” i odaberite datoteke koje želite podijeliti. Kliknite na “Next” i uredite fotografije ukoliko je to potrebno. Takođe možete promijeniti redoslijed prikazivanja fotografija, jednostavnim stiskom na njih, a zatim pomijeranjem lijevo-desno. 

Kada ste završili sa uređivanjem, kliknite “Next” i sačekajte da se post pojavi na vašem profilu.