Kako povezati telefon na Wi-Fi bez obzira na poteškoće

wifi1

Problemi sa povezivanjem telefona sa Android operativnim sistemom na Wi-Fi mrežu dešavaju se mnogim korisnicima, a u slučaju problema najbolje je da slijedite sljedeće korake za njihovo rješenje.

Prvi i osnovni korak jeste da provjerite da li vam je ova opcija uopšte uključena, jer se dešava da je slučajno isključimo. Drugo što treba da provjerite jeste da li ste aktivirali režim rada u avionu, jer se u tom slučaju onemogućuje kortištenje Wi-Fi mreže. Jedan od mogućih problema je mogućnost da se pokušavate povezati sa pogrešnom mrežom, a ukoliko to nije slučaj sljedeća stavka za provjeru je da li kucate pravilnu šifru. Za probleme u povezivanju često su odgovorni i ruteri, za koje je najbolji savjet da kabl izvučete iz utičnice, sačekate najmanje 30 sekundi i ponovo ga uključite, a zatim se ponovo pokušate povezati.

Nakon svega toga ostaje vam da pokušate ponovno povezivanje. Za to u postavkama pronađite Wi-Fi opciju i odaberite mrežu nakon čega će vam se pojaviti prozor koji će vam između ostalog ponuditi opciju “zaboravi”. Izborom te opcije vraćate se na početak i potrebno je da ponovo ukucate šifru za povezivanje. Ako ništa od toga nije dalo rezultate posljednji korak koji možete preduzeti sami jeste da telefon vratite na fabrička podešavanja. Na taj način izbrisaćete “bugove” softvera na uređaju koji mogu uzrokovati probleme sa povezivanjem, ali prije nego što uradite napravite rezervnu kopiju da ne bi ste ostali bez fotografija i dokmenata.

Ukoliko ni ovaj korak ne riješi problem sa povezivanjem na Wi-Fi, trebalo bi da se pokušate povezati na tu mrežu sa nekim drugim uređajem, kao i sa vašim telefonom na neku drugu mrežu. Na taj način možete biti sigurni da li postoji problem u vašem telefonu ili ruteru. Kada to otkrijete najbolje je da potražite pomoć servisera.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se