Written by

Kako radi Android Go na Alcatel 1X telefonu?

mobilni svijet, u žiži| Views: 199

Iako ne privlače veliku pažnju poput uređaja srednjeg i visokog ranga, telefoni s Androidom Go operativnim sistemom definitivno služe svojoj svrsi i veoma su pristupačni. Tako je, na primjer, Alcatel 1X model koji pokreće Android Oreo 8.1 Go Edition. Korištenjem ove verzije Androida dobijate gotovo dvostruko više memorijskog prostora, zajedno s lakšim aplikacijama koje rade brže na manjem hardveru.

Dok koristite Android Go izdanje, neće vam nedostajati neke od opcija koje ste možda koristili na telefonu sa standardnim operativnim sistemom. Ovaj uključuje čak i dodatne mogućnosti kao što su noćni način rada, način rada s jednom rukom i prilagođavanje navigacijske trake.

Ovaj uređaj dolazi s dvije zadnje kamere – 13MP glavnim objektivom i 2MP senzorom dubine. Objekitv za dubinsko očitavanje daje mogućnost snimanja portreta poboljšanih u realnom vremenu, a softver koji se dolazi s telefonom omogućuje korisnicima da poprave zamućenje pozadine kako bi dobili bolji fokus ako telefon nije sasvim savršen. Zajedno s kamerama, 1X takođe ima 5,5-inčni 18×9 ekran i prepoznavanje lica.

Kada je riječ o bateriji, novi telefoni obično imaju dugotrajniju bateriju i 1X model nije izuzetak. Definitivno se u bateriju Alcatel 1X telefona nećete razočarati, jer omogućuje minimalno 5 sati rada ekrana, a uz umjereno korištenje i do dva dana.

Ovaj model telefona, francuska kompanija Alcatel predstavila je na ovogodišnjem sajmu CES 2019. u Las Vegasu.