Kako radi Google Recorder aplikacija?

Written by

Kako radi Google Recorder aplikacija?

m:apps, preporučujemo| Views: 204

Google Recorder, aplikacija za telefone Pixel 4, koristi vještačku inteligenciju (AI) za automatsko snimanje zvuka, ali i transkripciju – zabilježene glasove pretače u tekst.

Aplikacija bi uskoro trebalo da bude dostupna i na nekim starijim Pixel uređajima, a takođe bi osim američke verzije engleskog jezika trebalo da bude dostupna na još jezika.

Ovaj diktafon nudi i mogućnost pretrage glasovnih poruka s ciljem pronalaska određene riječi ili dijelova snimljenog teksta.

Za sve ovo Google koristi poboljšanja koje je unio u svoj model za prepoznavanje govora na uređajima. Pomoću njega, ova aplikacija može transkribovati razgovore duge po nekoliko sati, a funkcioniše po principu povezivanja različitih zvukova sa različitim bojama.

Model identifikuje različite zvukove kojima potom dodjeljuje boju kroz audio talase. Na taj način prepoznaje ranije zabilježene zvukove, što vam olakšava pretraživanje.

Nakon snimanja, aplikacija predlaže oznake i naslove za zabilježeno, na osnovu najčešće ponavljanih pojmova. Predloženo možete zadržati ili odbaciti.

Iako još uvijek ne može razlikovati izvor određenog zvuka, u Google-u navode da će se ubuduće baviti i tim unapređenjem.