Written by

Kako radi Iris skener na Samsung-u S8

moj android| Views: 263

s8

Proteklo je malo više od mjesec dana od kada je tehnološki gigant Samsung predstavio svoje dvije nove perjanice – Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8+. Kako vrijeme sve više prolazi, korisnici širom svijeta su uvjereni da se radi o najboljem mobilnom uređaju današnjice.

Jedna od impresivnih opcija koju novi flegšipi posjeduju je i mogućnost otključavanja putem Iris tehnologije skeniranja oka korisnika. Već prva iskustva i testiranja potvrdili su da je ovaj način skeniranja superiorniji u odnosu na FBI tehnologiju skenera otiska prstiju. Stručnjaci su tako potvrdili da je ova tehnologija bezbjednija nego ona koja se koristi skenerom otiska prstiju, ali je malo ko slutio da će Samsungova tehnologija pobjediti onu koju koristi čuveni FBI.

Direktor kompanije koja je zaslužna za izradu Iris tehnologije naveo je da FBI koristi 13 tačaka identifikacije po skeneru otiska prstiju, što znači da vih 10 prstiju neke osobe može prikazati maksimum 130 tačaka. Sa druge strane Iris skeniranje Galaxy S8 telefona može da registruje 200 tačaka identifikacije sa skeniranjem. Iris skenira oba oka, što znači da se dolazi do čak 400 tačaka identifikacije.