Written by

Kako se riješiti dosadih Messenger obavještenja?

kako? lako!| Views: 96

smartfon-facebook-facebook-messenger-iphone-620x350

Često se događa da smo članovi nekih chat konverzacija na Facebooku, ali nam smetaju stalna obavještenja koja dolaze. Takođe, svaka poruka koja stigne bude ispisana na ekranu pa tako i drugi ljudi mogu pročitati i ugroziti vašu privatnost. Za sve postoji rješenje pa tako i za obavještenja.

Donosimo vam način na koji možete isključiti notifikacije, samo pažljivo ispratite cijeli postupak.

  1. Pokrenite Facebook Messenger aplikaciju.
  2. Dodirnite i zadržite isječak koji podrazumijeva grupno dopisivanje kojem pripadate.
  3. Kada se pojavi iskakajući panel sa opcijama, dodirnite na “isključi obavještenja” (eng. mute notification)
  4. Kada dodirnete tu opciju, bićete upitani na koje vrijeme želite da isključite obavještenja za to dopisivanje. Imate mogućnost da isključite obavještenja na 15 minuta, 1 sat, 8 sati, 24 sata, do sljedećeg zakazanog alarma ili sve dok vi odlučite da želite da obavještenja budu uključena. (eng. Until, turn it back on)

pasted-image-0

Naravno, uvijek možete isključiti sva obavještenja za Facebook Messenger aplikaciju ukoliko je to vaša želja. Potrebno je samo uraditi sljedeće:

  1. Startujte Facebook Messenger aplikaciju.
  2. Dodirnite na ikonicu za podešavanje u gornjem desnom uglu ekrana.
  3. Dodirnite na kategoriju “obavještenja i zvuci” (eng. notifications & sounds)
  4. Kada pristupite ovoj kategoriji imaćete veliki izbor opcija koje možete iskoristiti. Da biste isključili sva obavještenja, dodirnite na prekidač koji se nalazi u samom vrhu ekrana u produžetku naslova.
  5. Na kraju dodirnite na koje vrijeme želite da vam obavještenja budu isključena. Imate mogućnost da isključite obavještenja na 15 minuta, 1 sat, 8 sati, 24 sata, do sljedećeg zakazanog alarma ili sve dok vi odlučite da želite da obavještenja budu uključena. (eng. Until, turn it back on)