Written by

Kako smanjiti troškove na jednoj i povećati budžet na drugoj strani?

prijateljstva| Views: 283

lovily-blog-kako-ustediti
Ne znam kako je kod vas, ali moja lista želja, zamisli i ideja je iz dana u dan sve veća. Tolika da ni sama ne znam kako da sve postignem i ostvarim. Jedan od bitnih faktora u realizaciji jeste vrijeme, ali ono se nekako uvijek nađe kada nešto dovoljno želiš.

Međutim, stavka bez koje se ne može je (nažalost) novac. To me je inspirisalo da sa vama podijelim nekoliko taktika koje sam i sama u posljednje vrijeme iskoristila kako bih manje potrošila sa jedne strane i tako omogućila veći budžet za neke druge, bitnije stvari.
1. Kupite sezonski komad van sezone

Želite da sebi kupite dobre sunčane naočare, ali vam je to velik izdatak? Kupite ih u jesenjem i zimskom periodu, kada su cijene znatno niže i kada su česti popusti. Izaberite neki klasičan vanvremenski model na koji aktuelni trendovi neće uticati, i sigurno ste uštedjeli nekih 40 odsto cijene. Ja sam tako dobila 30 odsto popusta za željeni model (popusti još traju), a na vama je da obiđete sve radnje i pronađete svoju najpovoljniju opciju. Ovo pravilo, naravno, ne važi samo za sunčane naočare, već za sve sezonske komade. Kupujte pametno i promišljeno, jer uštede će vremenom postati i više nego primjetne.
2. Pređite na m:tel Open – dobićete 200 KM

Da, m:tel ima sjajnu akciju u okviru koje možete dobiti 200 KM – bukvalno. O čemu je riječ? Ako ste korisnik nekog drugog operatera i odlučite da u ovom periodu pređete na korišćenje m:tel paketa koji uključuje TV priključak, u tom slučaju od m:tel-a dobijate 200 KM na Addiko Visa poklon kartici. Sve što je potrebno jeste dokaz da ste ranije koristili ovu uslugu u drugoj kompaniji. Realno, ko se još ne bi obradovao da dobije 200 KM koje može potrošiti na šta god poželi i kada god poželite, a svakako koristi i plaća usluge za TV priključak? Više pročitajte ovdje.
3. Obilazite sajmove

Inspirisao me je ovaj naš banjalučki Sajam knjiga (koji, doduše nije bio tako povoljan sudeći po komentarima brojnih), ali je primjenjivo na sve oblasti. Sajmovi uglavnom donose visoke popuste. Umjesto da kupujete knjige po punoj cijeni u knjižarama, odvajajte u jednu kasicu sitni novac koji imate, pa otiđite na sajam sa spiskom naslova koje želite. Ja sam tako ove godine pazarila “Čudo” za 9 KM, koje inače košta oko 15 KM i “Sofijin svet” za 15 KM, iako je cijena u knjižari 23,5 KM (ovo su naravno samo neki od naslova, ali ne bih da sad nabrajam u beskraj).
4. Putujte zajedno i podijelite troškove

Inspirisao me je Weekend Media Festival u Rovinju na koji sam otišla, a za koji su putni troškovi bili višestruko manji jer nas je četvoro podijelilo ovaj izdatak. To je odličan način da manje novaca potrošite na te suštinski manje bitne, ali nezaobilazne dijelove svakog putovanja. Pogotovo kad je sva suština u krajnjoj destinaciji, a ne u putu do tamo.

5. Potražite kodove sa popustom za internet kupovinu

Odnedavno je aktivan Lovily kod za popust na Daniel Wellington sat, što znači da, ukoliko sat kupujete preko njihovog sajta, sa “THELOVILY” kodom ostvarujete 15 odsto popusta. Kod se kuca prilikom checkout-a, a dostava je besplatna bilo gdje u svijetu. Upravo ovo me je podsjetilo da skoro svi veliki online shop-ovi imaju ovu vrstu popusta, i to ne samo za odjeću i druge modne dodatke, već i za online kurseve, knjige, softvere i svašta drugo šta bi moglo biti i u vašoj sferi interesovanja. Guglajte, tražite i sigurno ćete naići na neki aktivan kod.

Ovim završavam listu prijedloga, a ostavljam i vama prostora da se uključite i podijelite svoje savjete i iskustva iz ove oblasti.

Do naredne priče,

vaša L.