Kako smartphone pretvoriti u audio monitor za bebe

monitor-2

Zabrinuti ste zbog sigurnosti vašeg djeteta kada je samo u sobi i želite imati audio monitor za bebe? Da li ste znali da vaš pametni telefon možete koristiti u ove svrhe? Naime, telefoni su danas opremljeni raznim funkcijama – možete pozivati ljude na drugom kraju svijeta, slati poruke u svega par sekundi, ali možete telefon pretvoriti i u audio monitor za bebe.

Da bi vaš pametni telefon imao ovu funkciju, treba da isključite zvučnik, zatim uključite automatsko odgovaranje na pozive unutar opcija telefona, utišate mikrofon, sve zvukove dolaznih poziva stavite na “silent”, te isključite vibraciju.

Kada se postavili svoj telefon prema ovim uputstivma, smjestite ga na željenu lokaciju i maksimalno smanjite svjetlinu ekrana. Kada to učinite, vrijeme je da isprobate kako uređaj funkcioniše. Potrebno je nazvati svoj broj s drugog telefona dok ste još u sobi. Za test možete napraviti samo jedan zvuk i provjeriti prenosi li se u vaš mobilni uređaj.

Ako ste sve uradili prema uputstvima, improvizovani audio monitor za bebe automatski će prihvatiti poziv. Niko ko se nalazi u blizini neće čuti ništa zato što ste isključili vibracije i zvukove, a ako ste pokrili ekran, neće se vidjeti ni svjetlo. Beba vas neće moći čuti jer je mikrofon utišan, ali vi ćete čuti sve što se dešava u prostoriji.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se