Written by

Kako to u praksi radi gejmerski Huawei Mate 20 X

mobilni svijet, u žiži| Views: 194

Da li Huawei Mate 20 X sa svojim performansama može da postane dio gejmerske scene?

Čip SoC Kirin 980 je spektakularan i omogućava da ovaj model, baš poput ostalih iz Huawei porodice, ima odličan hardver. Uz 6 GB RAM i 128 GB interne memorije, integrisane grafičke komponente Mali-G76 i dve NPU jedinice koje upravljaju dijelom zaduženom za vještačku inteligenciju čini Mate 20 X vrijednim pažnje.

Svaka operacija ovog smartphone-a, od traženja informacija na pretraživačima, instaliranja aplikacija do gledanja filmova, se izvršava nevjerovatno brzo i nema potrebe za korištenjem Performance mode-a koji značajno utiče na vrijeme trajanja baterije.

Prava poslastica za gejmere je, svakako, činjenica da se igrice koje zahtjevaju maksimalnu rezoluciju, poput Asphalt 9 Legends i Dead Trigger 2, mogu igrati više od 90 minuta bez ikakavih smetnji. Ukoliko vam ni ova odlika nije dovoljna, Huawei je omogućio dodatne aksesoare kao što je USB gamepad i joystick u jednom, sa dodatnom dugmadi za precizniju upotrebu. Važno je napomenuti da Huawei Mate 20 X ima stereo zvuk i veliki displej od 7.2 inch što avanture omiljenih igrica čini vjerodostojnijim. Prednost ovog telefona je da njegova baterija, uprkos aktivnoj upotrebi, traje cijeli vikend, a punjenje iste od 0 do 100 % traje svega sat vremena i 25 minuta.

Smartphone koji je ispunio, po gejmerskim standardima, sva očekivanja, mnogi su skeptični o njegovoj praktičnosti u svakodnevnoj upotrebi zbog njegove veličine. Uzimajući u obzir prednosti ovog telefona i široku primjenu koju može imati van svijeta igrica, ne preostaje nam ništa drugo nego da vidimo da li će, u narednom periodu, Huawei Mate 20 X biti podjednako zanimljiv različitim tipovima korisnika.