Written by

Kako upravljati zvukom kamere na Androidu?

kako? lako!| Views: 705

Većina pametnih telefona proizvodi vještački zvuk „okidanja“ kada snimate fotografiju. Taj zuk može biti jako glasan i iritantan posebno ako diskretno želite snimiti fotografiju. Gašenje ovog zvuka, na Android uređajima je prilično jednostavno. Na nekim modelima možete jednostavno smanjiti ton do kraj, a za neke će vam biti potrebno malo više truda.

Prije nego ugasite provjerite da li je to na vašoj teritoriji legalno, jer postoje neke gdje nije. Kad ste provjerili, onda pristupite instrukcijama u nastavku teksta.

U većini slučajeva, ako aš telefon stavite na mute, automatski će se ugasiti i ovaj zvuk „okidanja“, ali ako to nije slučaj na vašem telefonu trebalo bi da skinete aplikaciju Silent Mode Pro koja će vam pomoći da to riješite.

Na Samsung uređajima S7, S8 i S9 samo treba da utišate telefon ili da ga stavite na vibraciju i ovaj iritantni zvuk neće biti dostupan. Na nekim starijim uređajima iz Samsunga u aplikaciji kamere ćete pronaći Shutter sound opciju u koju treba da uđete i odaberete off.

Na novijim Huawei uređajima morate ući u aplikaciju kamere i prevući prstom preko ekrana na ljevu stranu i otvoriće vam se Settings meni, odaberite opciju Mute da biste ugasili zvuk. Kad su u pitanju stariji Huawei modeli treba da uđete u aplikaciju kamere i kliknete na tri taškice u gornjem desnom uglu, a zatim kliknete na settings dugme, a tek onda na Mute.

Kod Sony uređaja, novije proizvodnje, treba samo da utišate telefon, uključite vibraciju ili u potpunosti stavite na Silent dok kod starijih uređaja morate ući u aplikaciju kamere, kliknuti na tri tačkice, zatim na Settings, pa na Sound slaljderu kliknuti na off.