Written by

Kako vam se sviđa novi Facebook Messenger?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 430

Iako se Facebook u posljednje vrijeme suočava sa brojnim problemima, njihova platforma Facebook Messenger još uvijek važi za jednu od najpopularnijih kad je u pitanju slanje poruka. Messenger je veoma prometna platforma, a novi update bi trebalo da riješi sve probleme koje ste možda primjetili tokom korištenja.

Ono što je najveća promjena, svakako je dizajn interfejsa koji je dosta jednostavniji nego kod prethodne verzije. Messenger je ranije imao čak dvet tabova kroz koje ste mogli da se krećete zbog čega je sve izgledalo prilično haotično. Broj tabova je sveden na tri: chats, people i discover.

Kao što samo ime sugeriše, chats je mjesto gdje se nalaze sve vaše poruke koje možete pretraživati kad otvorite ovaj tab.  People je mjesto gdje se nalazi lista vaših Facebook prijatelja koji su trenutno online i na samom kraju tu je discover gdje se nalazi sve ostalo.

Funkcionalnost Messengera se nije pretjerano mijenjala, a promjene su samo u vizuelnom dijelu. Na primjer, kamera se sada snalazi u gornjem desnom uglu kao i dugme za nove poruke. Postoje promjene i u bojama koje variraju od crvene do plave dok se pomjerate gore-dole kroz razgovor.

Iz Facebooka najavljuju još neke novitete kao što je Dark Mode koji bi trebalo da bude dostupan u narednom periodu.