Written by

Kako vratiti izgubljene fotografije?

kako? lako!| Views: 238

maxresdefault

Podaci su vjerojatno najvažnija stvar koja se nalazi na našim uređajima, zato je jasno da nam njihov gubitak teško padne, posebno ako su u pitanju vrijedne fotografije. Do gubitka fotografija može doći lakše nego što mislite, a tek onda nastaju problemi, posebno ako nemate naviku redovno raditi backup, a niste se zaštitili na neki drugi način. Uvijek postoji šansa da ćete uspjeti vratiti obrisane fotografije.

Vraćanje može biti prilično bezbolan proces uz pomoć specijalizovanih programa. Za vraćanje izbrisanih fotografija možete koristiti odličnu aplikaciju za tu namjenu, EaseUs MobiSaver for Android.

Aplikacija se inače plaća, a sa besplatnom verzijom možete vratiti samo jednu datoteku po sesiji. Svi kvalitetniji programi za vraćanje podataka se plaćaju, zato nije loše investirati u takav softver i kasnije ga koristiti po potrebi.

Nakon što shvatite da su fotografije nestale, odmah prestanite koristiti telefon. Naime, datoteke se sa uređaja ne brišu odmah, nego ih sistem sakrije. Drugim riječima, ako na vrijeme reagujete, postoji velika šansa da su fotografije i dalje na uređaju, samo ih vi više ne vidite.

Prije nego što započnete proces vraćanja fajlova, morate znati da postoji nekoliko preduslova kako bi sa MobiSaver aplikacijom mogli uspješno vratiti obrisano.

  1. Telefon mora biti funkcionalan.
  2. Ako je oštećen hardver ili se telefon ne možete upaliti, aplikacija neće moći vratiti podatke.
  3. Uređaj se mora normalno spajati na računar da bi u Windows Device Manageru mogao biti prepoznat kao “Android Composite ADB Interface”.
  4. Morate uključiti USB debug u postavkama.

Kako radi MobiSaver?

Pokrenite MobiSaver i spojite telefon na računar pomoću USB-a. Ako ste sve napravili kako treba, a pomenuti uslovi su ispunjeni, kliknite na Start i program bi automatski trebao prepoznati vađ uređaj.

Po završetku skeniranja, sa lijeve strane imate ponuđene vrste otkrivenih datoteka. Pronađite one koje ste slučajno obrisali i kliknite na recovery. Program će ponuditi spremanje datoteke na željenu lokaciju vašeg računara.