Written by

Kako vratiti slučajno izbrisane fotografije na Androidu?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 1016

Svima nam se bezbroj puta dogodilo da slučajno izbrišemo neke fotografije, ali šta ako smo izbrisali nešto potpuno nezamjenjivo? Nema potrebe da paničite, nego da brzo reagujete kako biste vratili svoje fajlove.

Možda ste do ovog teksta došli upravo tražeći način kako da spasite svoje fotografije, i mi vam sada nudimo rješenje.

Kako vratiti izbrisane fotografije pomoću aplikacije?

Prvo, idite na Google Play Store i preuzmite DiskDigger photo recovery, a zatim pokrenite aplikaciju. Postoji nekoliko sličnih aplikacija, ali sa sigurnošću možemo reći da je DiskDigger jedna od najpouzdanijih.

Nakon što preuzmete aplikaciju, korisno je isključiti Wi-Fi i mobilne podatke na telefonu. Razlog za to jeste što fajlovi zapravo nisu obrisani sve dok se preko memorije ne upiše nešto novo. Takođe, važno je da odmah onemogućite sve aplikacije za čišćenje telefona jer one mogu trajno uništiti fajlove koje ste slučajno izbrisali, što ih čini nemogućim za oporavak.

Ako ste nedavno izbrisali svoje fotografije, DiskDigger bi trebalo da pronađe te fotografije, a vi ćete dobiti mogućnost da ih vratite u mapu na uređaju ili da ih vratite u cloud.

Kako izraditi kopiju fotografija na Android-u?

Sada kada smo objasnili kako oporaviti izbrisane fotografije na Android-u, sljedeći korak je sprečavanje ponovljanja iste situacije. Da biste to učinili, preporučujemo upotrebu aplikacije kao što je Google Photos koja nudi neograničen prostor za čuvanje fotografija. Nakon što instalirate aplikaciju, jednostavno idite u Podešavanja, zatim Bezbjednosna kopija i Sinhronizacija.

I to je to. Vaše fotografije sada su sigurne i nema više razloga za brigu ili paniku.