Written by

Kako zavijek nestati sa društvenih mreža?

kako? lako!| Views: 173

61343918-twitter

Zavisnost od društvenih mreža uzima sve više maha, a ako smatrate da previše vremena provodite na nekoj od njih – vrijeme je za deaktivaciju.

Twitter

Mnogi tvrde da je Twitter za korišćenje najkomplikovanija društvena mreža, ali je zato najjednostavnija za deaktivaciju. Ako želite sačuvati svoje podatke idite na Settings > Account > Request your archive, a nakon toga kliknite na Deactivate my account. Twitter daje rok od 30 dana da se vratite i nastavite druženje na toj društvenoj mreži, a ako to ipak ne uradite podaci će zauvijek nestati.

102165565-facebook-530x298

Facebook

Da bi se na neko vrijeme udaljili od Facebooka, potrebno je odraditi nekoliko jednostavnih koraka. Otvorite podešavanja, idete na Security > Edit > Deactivate your account.

Deaktivacija neće u potpunosti obrisati vaš profil, već ćete nestati na neko vrijeme, sve dok se ponovo ne ulogujete, što će značiti povratak u virtuelni svijet. Za potpuno brisanje idite na opciju Help > Delete account i to će značiti da ste zauvijek otišli sa te društvene mreže. Ipak, Facebook će ipak ostaviti period od 90 dana ako se predomislite.

U slučaju da želite sačuvati sve ili neke od vaših podataka sa Facebooka, idite na Settings page > General > Download a copy of your Facebook data. Na taj način možete da preuzmete objave, fotografije, razgovore ili neke druge podatke.

20150827173347-test-google-adwords-campaign-search-engine-internet

Google

Google, kao najveća sveznalica, ima sve moguće informacije koje su potrebne, ali isto tako nekad budemo preplašeni sa koliko informacija raspolaže. Ako želite tome stati u kraj, jednostavno kliknite na Delete your account or services nakon što se ulogujete na svoj račun. Google će ponuditi listu svih servisa koje koristite, zatim označite one koje želite trajno ukloniti, a usput će vam ponuditi link pomoću kojeg možete sačuvati sve svoje podatke.

instagram-e-commerce-integration-e1483105817745

Instagram

Deaktivacija Instagram profila nije tako teška i možete se “obrisati“ u par koraka. Kad u podešavanjima pronađete opciju za deaktivaciju, Instagram će zatražiti da mu obrazložite razlog zbog kojeg želite nestati, zatim unesete lozinku i to je to. Još uvijek zvanično ne postoji način da se sačuvaju fotografije koje ste postavljali na toj društvenoj mreži, ali postoji servis Instaport koji vam može pomoću da sačuvate uspomene koje ste podijelili sa svojim pratiocima.