Written by

Kako znati da vas je neko blokirao na FB-u

kako? lako!| Views: 354

facebook

Društvena mreža Facebook konstantno usavršava svoje funkcije, ali jedna jako važna joj nedostaje sve vrijeme – informacije o tome da li vas je neko blokirao. 

Međutim, čak i bez notifikacije ili aplikacije koja bi vam sa potpunom sigurnošću rekla ko vas je od kontakata stavio na blok listu, postoji nekoliko znakova da  se to desilo. Prvi od njih jeste da se taj kontakt više ne nalazi na vašoj listi prijatelja, jednostavno je nestao bez traga. Dalje, prilikom pretraživanja te osobe u Search box-u dolazi vam obavještenje da stranica više ne postoji. Ipak, nemojte odmah da mislite na blokiranje, jer se ovo prikazuje i kada osoba izbriše profil. 

Jedan od sigurnih znakova jeste taj da se profil pojavljuje na Google pretrazi, ali ne i na Facebook-u. Takođe, ako sumnjate da ste blokirani, posjetite igricu za koju znate da oboje igrate. Iako Facebook profili registriju blokiranje, igrice ne vode tu evidenciju, tako da ćete unutar nje moći vidjeti svog dosadašnjeg frenda.

Pored potpunog blokiranja, moguće je nekoga djelimično blokirati, odnosno ograničiti mu pristup svom profilu. Tako se može desiti da je neko još uvijek na vašoj listi prijatelja, ali nemate mogućnost da mu pošaljete poruku ili vidite nedavne aktivnosti. Napominjemo da to nije siguran znak, jer je možda korisnik jednostavno tom promjenom obuhvatio sve svoje frendove, a ne konkretno vas.